Συνοδευτική επιστολή

Jooble
Εργασία στην Ελλάδα
Γερμανία
ΗΠΑ

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στις συνοδευτικές επιστολές

Το βιογραφικό χρήζει της προσοχής μας στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Παρόλα αυτά μην ξεχάσετε να δώσετε και τη συνοδευτική επιστολή. Οι εργοδότες συνήθως κοιτούν τη συνοδευτική επιστολή πριν κοιτάξουν το βιογραφικό σας σημείωμα. Αν η συνοδευτική σας επιστολή περάσει απαρατήρητη, ίσως να μην έχει μέλλον και το βιογραφικό σας.

Κάθε φορά που φτιάχνετε μια συνοδευτική επιστολή, προσέξτε να αποφεύγετε τα 4 επόμενα λάθη τα οποία συμβάλλουν στο κύκλο των χαμένων ευκαιριών .

1. Προσοχή στην αλλαγή φύλου

Νομίζετε ότι είστε ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά; Αφήστε τους να ξέρουν το γιατί! Μια συνοδευτική επιστολή είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσωποποιήσετε το βιογραφικό σημείωμα σας.

Μην ξεκινήσετε την επιστολή σας με εκφράσεις, όπως "Αγαπητέ κύριε" ή "Αγαπητέ/ή κύριε/α". Συνήθως είναι καλύτερο να αποφύγετε κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζετε ποιος θα διαβάσει την επιστολή σας καθώς και το φύλο αυτού. Είναι άσχημο να αναφερθείτε σε κάποιον με την προσφώνηση, "Αγαπητή κυρία". Αν δεν μπορείτε να βρείτε το όνομα του ατόμου που θα ελέγξει το βιογραφικό σας σημείωμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη γραμμή χαιρετισμού , όπως "Προς κάθε ενδιαφερόμενο" .

2. Μια επιστολή δεν ταιριάζει σε όλους

Είναι πολύ ωραίο να βρούμε ένα έτοιμο πρότυπο συνοδευτικής επιστολής ή να φτιάξουμε ένα πρότυπο συνοδευτικής επιστολής και να το στέλνουμε μαζί με κάθε μας ηλεκτρονικό βιογραφικό σημείωμα. Προσοχή! Θα πρέπει να αναθεωρείτε τη κάθε συνοδευτική σας επιστολή για τον εκάστοτε εργοδότη και θέση εργασίας. Κοινά λάθη περιλαμβάνουν τη λάθος αναγραφή του τίτλου θέσης ή λάθος όνομα εταιρείας ή λάθος πηγή εύρεσης της αγγελίας. Σίγουρα δεν πρέπει να γίνει τίποτα από όλα αυτά. Πάρτε το χρόνο σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει κατάλληλα τη συνοδευτική επιστολή που θα στείλετε, τα γεγονότα και τα ονόματα πρέπει να είναι τα σωστά. Αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν πριν στείλετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας και ελέγξτε ότι όλα είναι σωστά συμπληρωμένα.

3. Το μέγεθος μετράει

Μια συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να είναι αυτό - Μια συνοδευτική επιστολή. Συγκεντρωθείτε και ρίξτε το βάρος στο περιεχόμενο της. Δεν θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε ένα τόμο περιγράφοντας τον εαυτό σας, θα αρκεστείτε απλά σε δυο ή τρεις παραγράφους. Τρεις καλογραμμένοι παράγραφοι που περιγράφουν το ενδιαφέρον σας για την θέση εργασίας και τα ιδανικά σας προσόντα για αυτή. Κάτι περισσότερο από αυτό θα έδειχνε ελλιπή προσπάθεια από μέρους σας ενω κάτι περισσότερο απλά δεν θα διαβαζόταν από τον εργοδότη.

4. Ακολουθήστε σωστά τις οδηγίες

Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν ότι παίρνετε τη "σωστή κατεύθυνση", αν δηλαδή έχετε καταφέρει να καταλάβετε τις απαιτήσεις της δουλειάς και τις οδηγίες αποστολής βιογραφικού. Αυτό φαίνεται από τη συνοδευτική επιστολή. Αν σας π.χ σας έχουν ζητήσει να στείλετε βιογραφικό σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, σιγουρευτείτε ότι το έχετε κάνει. Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με το ποια μορφή βιογραφικού είναι η κατάλληλη για αυτούς, σίγουρα η μορφή αρχείου PDF είναι ευρύτερα αποδεκτή μιας και μπορεί να ανοικτή από το μεγαλύτερο μέρος (σχεδόν όλους) τους υπολογιστές καθώς και το ηλεκτρονικό βιογραφικό σημείωμα με χρήση cv-id, το οποίο ανοίγει σε όλους τους περιηγητές!

Επίσης σε περίπτωση που στην αγγελία αναγράφουν ότι πρέπει να τους ενημερώσετε σχετικά με τις απαιτήσεις μισθού που έχετε για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, απλά αναγράψτε το αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτή. Σε περίπτωση που αγνοήσετε απαιτήσεις τις αγγελίας έχετε εγγυηθεί στον εαυτό σας τη μη πρόσληψη σας, για αυτό προσοχή στο κείμενο της αγγελίας.

Στο Cvcenter μπορείτε να γράψετε τη συνοδευτική επιστολή σας και να την εξάγετε σε αρχείο PDF!
Διαθέσιμη δωρεάν υπηρεσία μετά απο την εγγραφή σας.