Συστατική επιστολή

Πως να πάρετε μία συστατική επιστολή

Για τους νέους χωρίς εμπειρία σε δουλειά και με λίγες γνωριμίες , μια συστατική επιστολή θα ήταν πολύ χρήσιμη . Αν έχετε λίγη η καθόλου εμπειρία σε εργασιακό χώρο, οι καθηγητές με τους οποίους έχετε δουλέψει πιο πολύ (ίσως ο καθηγητής της πτυχιακής ) είναι αυτός που μπορεί να σας συστήσει μέσω της συστατικής επιστολής στο νέο σας εργοδότη.

Σε ποιον θα μπορούσατε να απευθυνθείτε για να σας φτιάξει μια συστατική επιστολή;

Σε περίπτωση που δεν έχετε προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία , πείτε σε κάποιον καθηγητή σας να σας γράψει μια συστατική επιστολή .

Πρώτα σκεφτείτε διευθυντές τμήματος ή σπουδών της σχολής σας , επίσης καθηγητές που γνωρίζετε καλά και μπορούν να προβούν σε μία αξιόπιστη αξιολόγηση του χαρακτήρα σας και των ικανοτήτων σας. Μην περιμένετε από κάποιον να προβεί σε συστάσεις αν δεν σας γνωρίζει αρκετά καλά, θα είναι για αυτόν δύσκολη η απόφαση.

Συναντηθείτε για αυτό το σκοπό με αυτόν που θα επιλέξετε.

Συναντηθείτε για αυτό το σκοπό με αυτόν που θα επιλέξετε και δείξτε του ένα ηλεκτρονικό βιογραφικό σας. Περιγράψτε του ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και γιατί πιστεύετε ότι θα είστε καλοί σε αυτό που έχετε επιλέξει. Τέλος ρωτήστε τον αν θα μπορούσε να γράψει μια συστατική επιστολή για εσάς, γνωρίζοντας του ότι θα σας βοηθούσε πάρα πολύ και ότι θα βελτιώσει τις πιθανότητες σας για εύρεση εργασίας.

Αν σας πει όχι.

Αν σας πει όχι, ευχαριστείστε τον για το χρόνο του και πείτε του ότι τον καταλαβαίνετε. Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε πολλές σχολές ή εταιρείες η πολιτική λειτουργίας τους δεν επιτρέπει σε υπαλλήλους καθηγητές ή διευθυντές τμημάτων να δίνουν συστατικές επιστολές για μέλη ή πρώην υπαλλήλους.

Αν δεχτεί να γράψει τη συστατική επιστολή.

Αν δεχτεί να γράψει τη συστατική επιστολή, ενημερώστε τον για το χρονικό περιορισμό που ίσως έχετε, αν έχετε. Καλό θα ήταν να τους δώσετε και ένα πρότυπο συστατικής επιστολής, ειδικά στην περίπτωση που δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν συστατικές επιστολές.

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθηθούν στη συστατική σας επιστολή.

Στο Cvcenter μπορείτε να επισυνάψετε τη συστατική σας επιστολή έτσι ώστε να εμφανίζετε στο ηλεκτρονικό βιογραφικό.
Δέιτε πως γίνετε.